Βαγγέλης Κρητικός, Πρόεδρος

Κώστας Κατσιγιάννης, Αντιπρόεδρος

Δέσποινα Κούτσαρη, Γενικός Γραμματέας

Δώρος Κλεοβούλου, Ταμίας

Χρήστος Γιαννακόπουλος, Σύμβουλος Αθλητικών Ομοσπονδιών

Γρηγόρης Παπανίκος, Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων

Κλεοπάτρα Βελούτσου, Ειδικός Σύμβουλος Υπεύθυνη για την Σύνδεση Επιστημονικής Γνώσης με την Πρακτική

Η Δρ. Κλεοπάτρα Βελούτσου είναι καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο τμήμα Επιχειρηματικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MBA) και διδακτορικό από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά σε θέματα που αφορούν το Μάρκετινγκ επώνυμων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και επιστημονικών άρθρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος  είναι απόφοιτος του ΠΑ.ΠΕΙ. με μεταπτυχιακές σπουδές στο Loyola University του Σικάγο (ΜΒΑ). Επαγγελματικά ασχολείται με την αξιοποίηση και ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος (2002-2006) Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δ. Βάρης. Τον Ιούνιο του 2009 ανέλαβε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Ο. «Κυανούς Αστήρ» Βάρης και τον οδήγησε σε άνοδο στην Δ’ Εθνική κατηγορία (2011), στην κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ (2012).

Ο κ. Κώστας Κατσιγιάννης είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Εργάστηκε στον ΕΟΤ, από το 1970 έως το 2005, αρχικά ως υπάλληλος και από το Δεκέμβριο του 1994 ως Γενικός Διευθυντής. Παράλληλα με τα καθήκοντα του στον ΕΟΤ διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης από τον Φεβρουάριο του 2002. Είναι ομότιμο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ακαδημαϊκό επίτιμο μέλος της Ευρω – Αφρικανο – Ασιατικής Ακαδημίας Τουρισμού και μέλος του Ελληνικού τμήματος του ICOMOS. Μιλάει πέντε ξένες γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και τούρκικα. Από το 2005 είναι ειδικός συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου Δρόμου της Αθήνας.

Ο κ. Δώρος Κλεοβούλου είναι διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου.  Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών. Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου και του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.  Έχει διδάξει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών ποδοσφαίρου και σε Σχολή Προπονητών Ποδοσφαίρου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.  Έχει δουλέψει σαν προπονητής στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ κ.α. Επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης 2 ιδιωτικών γυμναστηρίων. Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δραστηριότητα.

H κα Δέσποινα Κούτσαρη είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικον/κών & Εμπορικών Επιστημών, (ΑΣΟΕΕ) με μετεκπαίδευση στο Υπουργείο Οικονομικών, ΔΥ, Α’ Κατηγορίας και στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως ¨Διυπουργικό πρόγραμμα¨. Έχει λάβει επιμόρφωση σε πολλούς τομείς όπως, ΕΛΚΕΠΑ «Οργάνωση και Διοίκηση», και «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Προφραμματισμός», ΙΔΕ «Διοίκηση και Οργάνωση» και πολλούς άλλους. Έχει διετελέσει Δ/ντρια Οικονομικού και Ανάπτυξης Αθλητισμού. Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές οργανώσεις και συνδέσμους. Συγκεκριμένα, υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός για Όλους» FISpT από το 1995 έως το 1999, Αρχηγός της αποστολής της Παραολυμπιάδας στη Μαδρίτη, το 1992, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Κωφών, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΑμεΑ, Ελεγκτής Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΠΑΕ) καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Ο κ. Ευάγγελος Κρητικός γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ειδίκευση στην πληροφορική. Είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος εταιρίας πληροφορικής που ειδικεύεται στα οικονομικά της υγείας αλλά και στον αθλητισμό (Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας Αθλητών). Το 2003 ανέλαβε την θέση του προέδρου του «ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΕ». Παρέμεινε στην θέση του προέδρου έως το 2009, ενώ από το 2006 εκτελούσε και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου. Το διάστημα αυτό ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ από Α’ Τοπικό πρωτάθλημα Αρκαδίας ανήλθε στην Α’ Εθνική (Super Leaque) και διεκδίκησε με αξιώσεις την έξοδο του στην Ευρώπη. Επίσης διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος στην ΕΝΩΣΗ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (πρώην ΕΠΑΕ.). Ήταν τακτικό μέλος της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΥΣΕΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ της ΕΠΟ. Έλαβε μέρος ως κύριος ομιλητής σε αθλητικά συνέδρια που διοργάνωσε το Οικον. Παν. Αθηνών, το Παν/μιο Πελοποννήσου και ο ΠΣΑΟΣ.

O κ. Γρηγόρης Παπανίκος γεννήθηκε στα Σαρδίνινα της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ήταν υπότροφος του ΙΚΥ. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου του απονεμήθηκε με διάκριση το Master of Arts (Economics) από το Πανεπιστήμιο της Οτάβας, Master of Arts ( International Affairs – EuropeanIntegration) από το Πανεπιστήμιο Κάρλετον και το PhD (Economics) από το Πανεπιστήμιο της Οτάβας. Έχει πλούσια διδακτική  εμπειρία για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια Οτάβας, Ράερσον, Γιορκ (Καναδά), Πάτρας, Κρήτης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και ΤΕΙ Αθήνας.  Είναι (ιδρυτικό) μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιριειών: Ευρωπαϊκής Οικονομικής Εταιρείας  (ιδρυτικό μέλος), Αμερικανικής Οικονομικής Εταιρείας, Καναδικής Οικονομικής Εταιρείας, Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικής Διοίκησης (ιδρυτικό μέλος), Διεθνής Ένωση Αθλητικών Οικονομολόγων, Διεθνής Εταιρεία για την Επικοινωνία Νέων Ιδεών και Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Μάνατζερ Υγείας. Από το 1995 είναι Πρόεδρος του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΑΘ.ΙΝ.Ε.Ε.). Επιστημονικές μελέτες του (πάνω από 100) έχουν δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά περιοδικά, όπωςστο Journal of Policy Modelling, Economic Modelling, Technological Forecasting, International Journal of Social Economics, Journal of Applied Recreation Research, Studies in Comparative International Development, Public Enterprises, Archives of Economic History, Marketing Report, Διοικητική Ενημέρωση, Δημόσιος Τομέας κ.α.